100 jaar! Gefeliciteerd!

100 jaar! Gefeliciteerd! | Blog | Janette van Tol | Interieurdesign

Statig, charmant, licht, sierlijk, maar niet met teveel tierelantijnen. Je staat er zelfverzekerd bij, maar bent ergens ook wel weer bescheiden. Een nederige schoonheid.

Je bent niet mannelijk of vrouwelijk. Dat maakt me ook helemaal niet uit. Je bent gewoon jij.

Je bent zoals ik je als klein meisje tekende. En nu woon ik erin. En elke dag ben ik nog steeds heel blij met je. En trots op je!

We leerden elkaar 12 jaar geleden kennen. Dat was liefde op het eerste gezicht.

Je was helemaal dicht van binnen. Dat moest anders. Jij hoorde licht en open te zijn. Het licht moest dwars door je heen schijnen. Dus gingen we terug naar de basis. Naar jouw kern.

Langzaam pelden we je af tot je kern om je vervolgens weer met liefde en aandacht op te bouwen.

Het meeste haalden we weg. De muren, plafonds, het dak, de vloer en de platen waarmee de trappen waren dichtgetimmerd. Meteen werd je open en lichter. We leerden je nog beter kennen.

Versimpelen. Hoe bevrijdend werkt dat. Jij had dat allemaal helemaal niet nodig.

Maar je had ook veel te verduren gehad. Voor velen ben je een veilige haven geweest. Voor, tijdens en na de oorlog. Maar je inspireerde ook en was erg behulpzaam. Maar nu was het weer tijd voor jou.

We zagen je kracht, je sterke punten en die wilden we weer tot hun recht laten komen. En dat is goed gelukt. Soms duurt het even, maar hey, dan heb je wat!

Inmiddels heb je weer wat kleine scheurtjes, bladdertjes en kraak je hier en daar een beetje. Maar ach, wie niet ;-) En toegegeven, misschien hebben we je de laatste jaren iets te weinig aandacht gegeven.

Je bent met veel liefde en aandacht gebouwd, afgepeld en weer opgebouwd. Dat voel je! En je beschermt, inspireert en helpt nog steeds. Bedankt daarvoor!

Lief huis. Van harte gefeliciteerd met je 100e verjaardag!

Op de foto’s hierboven zie je wat dingen die we tijdens de verbouwing van ons huis vonden. Een tikker uit de oorlog. Oude kranten die achter de muren zaten en werden gebruikt als isolatie. Erg leuk om de teksten te lezen :-) En een arbeidslijst uit 1922.

Vorige
Vorige

Een knipoog inspireert

Volgende
Volgende

Door een roze bril