Door een roze bril

Door een roze bril | Blog | Janette van Tol | Interieurdesign

In deze periode van ‘scharrelen’, leer ik mezelf goed kennen. Ik vraag me ook van alles af. Op persoonlijk vlak, maar uiteraard ook op het gebied van interieur. En die dingen blijken onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het viel me pas op dat ik vaak word aangetrokken door de kleur roze. Maar waarom is dat? Het is van jongs af aan wel al mijn lievelingskleur. Vooral de oud roze tinten, de terra en aardetinten.

Ik zie dat in alles terugkomen. Vooral in mijn huis, Instagram profiel en inspiratiebeelden op mijn telefoon. Het is nooit helemaal roze, maar het zijn altijd details.

De laatste tijd zie ik ook steeds meer roze om me heen. In modecampagnes, maar ook in interieur. En daar word ik heel blij van.

Ik kies vaak kleur op intuïtie. Maar er zit natuurlijk veel meer achter. Kleur kan je plezieren, verwonderen en raken. Het zegt iets over je persoonlijkheid. Waar iedereen die op je pad komt jouw spiegel is, leert kleur je wat jij belangrijk vindt. En dat is onwijs waardevol om te weten.

Dus waarom nou die kleur roze? Wat zegt die kleur over je persoonlijkheid? En wat doet roze met je? Ik ben erin gedoken. Komt ie!

Roze is positief, bescheiden, gevoelig en ingetogen. Zacht en zorgzaam. Charme met een beetje gekkigheid.

Natuurlijk is er verschil of het dan om zachtroze of felroze gaat. Felroze maakt meer een statement. Het choqueert, transformeert en inspireert.

Uit onderzoek is bewezen dat roze ontspant. Het brengt de hartslag, bloeddruk en pols omlaag. Het is een rustgevende kleur. En hoe fijn is dat, want een ontspannen sfeer is weer bevorderlijk voor de creativiteit.

Dus ja, bescheiden als ik ben, durf ik toe te geven dat roze zeker bij mij past. En dat we steeds meer roze om ons heen zien, geeft misschien wel aan dat de wereld iets meer roze nodig heeft. Meer positiviteit, zachtheid en creativiteit. Anders en bewuster naar dingen gaan kijken.

In al mijn positiviteit hoop ik dat ik daar in ieder geval mijn stukje aan bij kan dragen en anderen inspireer dat ook te doen.

Ik kijk misschien altijd al naar de wereld door een roze bril en die houd ik lekker op!

Vorige
Vorige

100 jaar! Gefeliciteerd!

Volgende
Volgende

Eigenlijk weet je het al