Omarm de chaos

Omarm de chaos | Blog | Janette van Tol | Interieurdesign

Ik doe mijn best. Maar die chaos omarmen is zo makkelijk nog niet. Mijn hoofd zit vol. Vol met inspiratie, ideeën, maar helaas ook af en toe met angsten. Kan ik dit wel? Verdien ik straks wel genoeg geld? Dat soort onzekerheden. En die zitten me soms in de weg.

Gelukkig kan ik er steeds beter mee omgaan. Van de week had ik zelfs een dag dat ik dacht: wow, wat een mogelijkheden heb ik eigenlijk!

De dag erna zei ik nee tegen een freelance communicatieopdracht. Dat zorgde helaas even voor onzekerheid. Had ik nou toch niet…

Gelukkig kon ik ‘m snel omzetten naar iets positiefs. Ik zag het als een goede oefening ‘nee’ zeggen. Dat mag ik namelijk wel wat vaker doen van mezelf.

Maar om terug te komen op het omarmen van de chaos. Er gaat dus van alles in mijn hoofd om. Allerlei gedachten en ideeën.

Soms vragen mensen aan me wat ik nou precies aan het doen ben. Ik kan het dan eigenlijk niet eens goed uitleggen, want ik ben met zoveel bezig.

Opzetten van een nieuwe business naast mijn huidige werk, zelfontwikkeling, een verbouwing, trainingen en oh ja, dan is er natuurlijk ook nog een huishouden en kids die uit school komen en allerlei afspraakjes hebben.

Maar ik probeer die chaos elke dag te omarmen. Doelen voor mezelf te stellen, gewoontes aan te passen. Allemaal kleine stapjes vooruit.

De coaching ‘Start Now’ van @wilandthepeople helpt me daar trouwens onwijs bij. Ik begin steeds beter te zien wat er achter die berg met informatie zit en dat is zo fijn en waardevol!

Speeltijd heb je nodig als creatief. Zoals @jantrendman pas in een podcast van @deinterieur.club zei: “Je moet je vrij kunnen voelen om te scharrelen, voordat je concreet iets kan zeggen. Daarna komt het rationeel proces om dingen bij elkaar te plaatsen.”

Die uitspraak bleef zo bij me hangen. En dat komt waarschijnlijk omdat dat precies de fase is waar ik nu middenin zit.

Vorige
Vorige

Eigenlijk weet je het al

Volgende
Volgende

Terug naar de basis